BONFIRE'S FANTASY GOOFY GOODLIFE

Liesbeth Diepenveen
over

"GUUS"

 

Hallo Havanezer-liefhebber !


Ik zal "ons" even voorstellen : Willem, Liesbeth en de kinderen Willem en Hanna.

Sinds Hemelvaartsdag 2004 is Guus, onze Havanezer, de liefste en gezelligste vriend in ons midden. Een leven zonder hem is niet eens meer denkbaar !!! Waar wij zijn, is Guus. Waar Guus is, zijn wij. De eerste weken hebben we Guus behandeld als een baby. Rust, Regelmaat, Reinheid, Relaxtheid stonden bij ons even heel centraal. De energie die we in onze Guus hebben gestoken, krijgen we nu iedere dag dubbel en dwars terug. Wat een geweldenaar, wat een lieverd !!!! Nog nooit heeft hij een tand naar ons uitstoken. Wat een dankbaarheid !!!! Iedere dag is een feest !!!! Elke keer die spontane enthousiaste begroeting, ook als je maar 5 minuten ergens anders bent geweest.
We hebben een zeilboot, dus hebben we een reddingsvest voor onze Guus gekocht. Tot 8 kg. moest voldoende zijn. Op een zondag, we keerden terug van een gezellig zeilweekend, naderden we de thuishaven in Lemmer. Guus hadden we dit keer geen vest aangedaan. Het was een stralende wind­stille middag. Dus dat hij van boord zou waaien, was onvoorstelbaar. We lagen veilig in de box, en waren apetrots(!?!) dat Guus het zo lang had volgehouden, zonder te plassen !!!
Hanna kwam spontaan met Guus op haar arm om hem zo snel mogelijk op de steiger te zetten. Maar voordat het zover was, lag Guus in de plomp ! Hond over boord !!!! Er was geen paniek. Het enige wat er uit onze kinderen kwam, was: "GUUS KAN ZWEMMEN!" Zo'n baby, en dan kunnen zwemmen, GEWELDIG !!! En dat zonder zwemvest !!!

 

We hebben thuis 2 husky­ratjes (zusjes).
Iedere dag moet het rattenvoer er aan geloven. Guus gaat als een acrobaat met z'n gezichtje langs de tralies, om op die manier zijn olijke zusjes aan te moedigen om aan de binnenzijde van de kooi capriolen uit te halen, zodat het voer aan de buitenkant van de kooi valt. Een extraatje voor Guus!! Hij ziet er ook zó slecht uit !!

 

Afgelopen week, januari 2005, zijn we een weekje in Oostenrijk geweest. Guus natuurlijk mee. Het was fantastisch !! Geen "hond" aan Guus gehad !! Hij begrijpt het ook allemaal. Een snelle leerling. Alleen, Guus had z'n "Buitenlandse-prik" niet gehad. Tegen hondsdolheid. Om een lang verhaal kort te houden, twee dagen voor vertrek naar Oostenrijk heeft GUUS een prik, een gezondheidsverklaring en een penning gekregen om met ons vakantie te vieren. We zijn niet "betrapt". En veilig terug gekeerd.

 

Waar je ook bent, loopt, of zit, de aandacht die Guus krijgt, hebben wij in ons hele leven nooit gehad. En als jullie eens wisten hoe "jong" wij waren? Al met al een lekker ventje, dat nog nooit in huis iets kapot gemaakt heeft. De liefde en warmte die hij bijvoorbeeld geeft als de kids thuiskomen van school is "onvoorwaardelijk". Die mooie donkere ogen die je doordringend maar vol tederheid aankijken, blijven altijd in je gedachten.
Wij als "pleeg­ouders" zijn Sigrid dankbaar, dat ze ons Guus heeft toevertrouwd !!! Sigrid, bedankt voor alle "tips" die je ons hebt gegeven. Alles in het belang van Guus. We hebben Guus in ons hart gesloten en zullen een "hondenleven" lang voor onze trouwe viervoeter zorgdragen !!!!!!

Heel veel liefs,
Willem, Liesbeth, Willem jr. en Hanna Diepeveen,
&
Guus.P.S. We hebben Guus bij de dierenarts even gewogen. Hij weegt ondertussen 8 kg !!! Je begrijpt het al, dat wordt dus een nieuw zwemvestje !!!!

Terug naar Galerij

Free counter and web stats