BONFIRE'S FANTASY JIPIJAPA D'HABANA

Fam. Braggaar uit Zundert
over...

"OSCAR"

Een verhaal met een "dikke vette  knipoog...."

December 2006

Met onze Oscar gaat het héél goed; hij groeit als kool (thans richting de 6 kg) en ontwikkeld zich in fysieke zin heel goed. Oscar doet het zonder meer bijzonder goed op de puppycursus, waardoor wij op advies van Peter Beekman na 6 lessen (in plaats van de normale 10 lessen plus vervolg van 6 lessen) al zijn doorgestroomd naar de gevorderdencursus. Daaraan gaan we morgenavond voor de eerste keer beginnen.

Vanaf ongeveer half oktober is Oscar al geheel zindelijk en geeft hij goed aan wanneer hij naar buiten moet om zijn behoefte te doen. Gelukkig gaat het sedert een hele tijd met het verblijven in de bench 's nachts goed, nadat we daar echt (heel veel) werk van hebben gemaakt. De benchtraining overdag verloopt nog niet helemaal naar wens, maar dat is een kwestie van tijd, oefening (opbouw) en geduld. Het is prettig om te vernemen dat óók jullie met Boris de nodige bench-moeite meemaken.

Oscar heeft op alle kinderen in de buurt een verpletterende indruk gemaakt en dat heeft tot gevolg gehad dat op talloze plaatsen er een discussie is geweest om ook een hondje aan te schaffen, welke door ons met plezier is gadegeslagen.Thuis is Oscar vreselijk ondeugend; hij blijkt naast het vloerkleed gek te zijn op het bijten aan meubilair in alle maten en het uitkrabben van voegen tussen de plavuizen, maar ook knaagt hij regelmatig én fanatiek aan de stenen van de schoorsteen, plinten, keukenkastjes, papieren (krant, reclame en post) en deuren. Feitelijk dus zo ongeveer alles wat er in huis staat heeft hij tot voorwerp van persoonlijk vermaak bevorderd, inclusief ook zaken als tassen en schoenen.

 

Er is ook een soort strijd gaande tussen Djara en Oscar, waarbij hij met regelmaat via zachtjes grommem aangeeft haar niet als zijn baas te erkennen binnen de rangorde. Je ziet wel aan bijgaande foto waar dat inmiddels toe heef geleid. Voordeel ervan is dat Djara veel rustiger is geworden.
Kortom, dit aardige hondje speelt thuis graag de baas waar hij kan en bezorgt ons dus handen vol met werk.
Het voorgaande brengt mij op een volgend onderwerp. Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om een 'ernstige' klacht bij jou in te dienen over onze havanezer. 
We hebben namelijk voor het kiezen van een nieuwe rashond uitvoerig onderzoek gedaan, op basis van eigenschappen en mogelijkheden die wij binnen ons gezinsleven vonden passen. Zeker na het bekijken van de havanezer-sites wisten we het zeker; het wordt een havanezer, een aardig, LEVENDIG en gehoorzaam type gezelschapshond!
Het bekijken van jouw site en het op bezoek komen bij jou en jouw havanezers overtuigde ons van de juistheid van onze keuze. Wij waren er echt van overtuigd dat wij met een havanezer aanschaffen een leuk en onschuldig klein hondje in huis zouden halen


Nou, dat blijkt in praktijk heel anders te zijn. Oscar is geen hondje, maar blijkt gewoon een echt Hollands varken te zijn, dan wel in ieder geval synoniem daaraan te zijn. Immers; hij knaagt, woelt, knort en bijt, waar en vooral waarop hij dat kan, maar eet ook wormen, gras, kruimels tot aan vogelzaad en vetbolletjes toe. Er is mijns inziens een tweetal mogelijkheden: ofwel onze Oscar is geen hond maar een echt varken ofwel hij heeft het geleerd tijdens zijn prille puppytijd bij jou!
HA, HA, HA, welnu beste Sigrid, ik (Aad) neem aan dat je het voorgaande wel als een grapje hebt opgevat, anders eindigt het jaar 2006 en start 2007 wel met een beroerd gevoel nietwaar.

Alle gekheid op een stokje; wij hebben met Oscar een GEWELDIGE hond gekregen en door er zoveel tijd in te steken is er alleen nog maar een betere en leukere wisselwerking gekomen tussen mens en dier!


Graag feliciteren wij jou en BeeBop met het onlangs geboren nestje havanezers. De pups zijn mooi, maar wij vinden stiekem het nestje waarin onze pup is geboren natuurlijk wel het mooiste...!

Met vriendelijke groet, ook namens Corrie, Djara en Oscar,
Aad Bragaar.

 

December 2007... (Update)


In vervolg op het verhaal van vorig jaar stuur ik jullie hierbij weer mijn jaarjournaal met een paar van de vele hoogtepunten in 2007 (ditmaal echter zonder foto's)!
Om maar meteen met de actualiteiten te beginnen, het volgende. Wat mijn baasjes toch allemaal sjouwen, ik begrijp er niets van. We hebben namelijk een mooie tuin, waar ik lekker in kan spelen en stiekem in de grasmat kan spitten en plantjes kan uitgraven, met diverse mooie bomen. Stiekem omdat mijn baasjes niet blij zijn als ik alles op z'n kop zet. Nu hebben ze uit de tuin een boom naar binnen gehaald en wat nog gekker is: ze hebben allerlei dingen in de boom gehangen waaronder ook lichtjes! Jullie begrijpen het wel, ik kan m'n lol niet op; want bomen en losse dingen daar weet ik wel raad mee. Ik begrijp alleen niet goed waarom mijn baasjes er niet zo blij uitzien als ik met dit aanbod van spullen actief heb gespeeld. Het is toch eigenlijk niets anders als in de buitenlucht; erg flauw hoor.
Mij is opgevallen dat mensen slechte ogen hebben. Laatst ben ik lekker in de regen met m'n baasje gaan wandelen. We kwamen iemand tegen die vroeg welk ras ik was en wat een mooie zwarte hond ik was. Nou zeg ik je; zwart? Ik ben toch écht meer wit/blond met maar hier en daar een beetje zwarte haarpunten erdoor. Kon die man niet zien dat ik gewoon hier en daar wat in de plassen en bladeren had gespeeld? Ja, ik geef toe, een paar vieze spetters op mijn vacht had ik wel gekregen. Ik vond het persoonlijk niet lelijk staan en juist wel mooi, maar mijn baasjes wilden mij na thuiskomst persé direct gaan wassen. Nou, dat heeft hij flink geweten. Ik heb mij met modder en al een lekker uitgeschud in de badkamer. Ik vond de badkamer er ineens ook veel beter uitzien en meer havieproof. Mijn baasje was hier niet heel erg blij mee, geloof ik. En daar begreep ik niets van.
Zoals jullie weten ben ik behoorlijk speels en enthousiast, zowel binnen als buiten. Af en toe dan moet ik echt even actie in de brouwerij brengen. Ik spring dan op en af de bank en ren rond, grom en knor van plezier. Gewoon op z'n "Havie's" dus... Interessant vind ik dat je in een leren bank zulke mooie remsporen kunt achterlaten en vanaf het moment dat ik dat heb ontdekt ben ik nog enthousiaster over dit spelletje geworden. 

Maar mensen hebben naast slechte ogen soms ook geen gevoel voor humor. Mijn baasjes proberen mij iedere keer te laten weten dat dit niet de bedoeling is.Ik ben ook wel slim, vind ikzelf, want ik heb dit jaar uitgevonden dat als ik mijn eten lekker laat staan, er op een zeker moment iets lekkers doorheen wordt gedaan. Mijn baasjes zijn namelijk bang dat ik te weinig eet. Dit is dus ook een goede tip voor mijn andere "Havie-collega's"


Wel havies, ik moet ermee stoppen. Tekstverwerken is niet écht mijn ding. Ik vraag mij wel eens af of jullie baasjes ook af en toe van mening zijn dat jullie niet alle spelletjes mogen doen die jullie zo leuk vinden. Voor de rest zijn mijn baasjes écht oké, hoor, want ze zorgen goed voor mij. Ik hoop dat jullie ook een mooi jaar zullen hebben met een goede gezondheid. Groet Sigrid en Dirk van mij

Poot van Oscar
Klein-Zundert 16-12-2007


Corry, met Floor op schoot, tijdens één van hun bezoekjes aan een winderig Balkbrug.


Terug naar Galerij

Free counter and web stats