BONFIRE'S FANTASY KIND OF MAGIC

Luttine Foekens
over...

"CATOOTJE"

Hoe ons leven tóch nog positief 'bleef' door: Bonfire's Fantasy Kind of Magic


Dat "Kind of Magic" hebben wij maar gewoon 'Catootje" genoemd want dat is makkelijker uit te spreken! Het is eigenlijk allemaal al bij Casper begonnen, daarna kregen J-Lo en Boris    (de honden van Sigrid zélf) er ook nog deel aan! "Hoezo... Kind of Magic?"... 
Toen wij voor een jaar of 4 terug bij Sigrid kwamen voor uiteraard een pupje, -ze had op dat moment twee nesten liggen- en in één nest was een zwart/witte pup die wij heel graag wilden. Helaas, die was al voorzien. Nu heeft Sigrid nog een poging gewaagt om die pup te 'ruilen' maar dat lukte helaas niet. Zodoende kwam Casper bij ons thuis als eerste havanezer. Nu waarschuw ik jullie even; Al is ons knulletje sable en wit van kleur, doe geen poging om Casper op één of andere manier bij ons weg te halen. Al zijn wij beslist niet vechtlustig of agressief, maar als er aan ons Casper gekomen wordt dan worden wij als kwaaie leeuwen of als de wereld bekende 'verliefde' BOKITO, dat verzeker ik u!!!

Ondertussen kwam er zo af en toe een nestje bij Sigrid. Meestal ben ik zeer begaan met honden en de familie van mijn havanezer Casper. Sigrid heeft Casper's zusje zelf aangehouden, misschien komt het daardoor. Op een gegeven moment had Sigrid weer een nestje waaruit ze óók een reu wilde aanhouden. Nu vroeg ze aan mij of ik op deze reu (Boris) bij tijden (en tijdens hun vakantie ook op het teefje J-Lo) wou passen. Nou, dat is écht iets voor mij dus zo gezegd, zo gedaan!
We zouden eens een keer gaan 'proefdraaien' hoe of wat de hondjes ervan zouden vinden. Dat verliep gewoon voorspoedig en lekker!

Er werd bij Sigrid een nestje geboren van BeeBop en Harry (Bonfire's Fantasy Havana Hurricane) Van dat nest heb ik alleen de geboorte gemist want gelijk toen ik in de gaten kreeg dat ze weer een nestje had volgde ik het hele relaas op deze site, natuurlijk. Na zaten er 4 sable pupjes en 1 zwart/witte pup in dat nest. En zo kwam het.... dat ik -voor de gein- tegen mijn man zei; "Henk, onze nieuwe pup is geboren!" Want is het is toch wel héééél erg typisch dat er nu toevallig maar één zwart/witte bij zit! U kunt natuurlijk begrijpen dat de "lijst" voor deze pups al lang genoeg was. En ... wij zouden er helemaal geen pup bij nemen!
Zo zachtjes aan werd het weer tijd dat Boris gezellig en "veilig" thuis kon komen na de loopsheid van één van de havanezerdames. 
De pupjes waren nu 1 week oud en Sigrid had het er maar druk mee. Normaal haalt ze de honden altijd zelf weer op, maar dit keer hadden we afgesproken dat wij Boris terug zouden brengen. Dan konden wij meteen de pupjes bewonderen, iets dat ik héél graag wou! Prachtige pupjes, was onze conclusie. Maar goed, al waren het baby olifanten... dan waren ze even prachtig geweest want al het jonge grut is mooi. Laten we elkaar niets wijs maken, en... ik heb er géén 'kijk' op, als een pupje mooi in elkaar zit of werkelijk goed/mooi is.
Alhoewel.... de zwart/witte pup trok ons wel in het bijzonder! Maar goed, we kwamen uiteindelijk om Boris terug te brengen en er was vast al iemand voor dat pupje.
Thuis gekomen konden we het pupje eigenlijk niet meer uit ons hoofd zetten en hadden het er steeds over! Zo iets van... "ach, nee joh, laten we het maar niet doen". Terwijl we wel wisten dat dit toch ook niet door kon gaan omdat er eerst waarschijnlijk andere mensen aan de beurt kwamen.
We hadden ondertussen wel steeds contact met elkaar en daardoor kwam het dat onze Catootje tóch, op wonderlijke wijze, bij ons terecht kwam!

 

Hoezo..... KIND OF MAGIC??? 


Een heerlijk en fantastische pupje erbij!
Oh ja, later hoorden wij dat onze Catootje eerst nog naar de naam "Lu'tje" luisterde! (Nou ja.... wat heet) Nee hé, moet je nagaan... zo wil toch geen enkele hond heten? Wat een naam zeg. Ik kon dus eindelijk weer beginnen met het opvoeden van een pupje. Iets wat ik hartstikke leuk vind. Zeker, om te zien wat het gaat worden
.

Maar helaas, het liep wat anders als we in gedachten hadden. Catootje konden we op 14 januari ophalen. In de week die daarop volgde werd m'n vader héél ernstig ziek. Nu zal ik u de details besparen want dat is verder geen leuk verhaal geweest. We zijn dit alles nu nóg een plaatsje aan het geven, tenminste... voor zover dat mogelijk is. U kunt waarschijnlijk wel tussen de regels doorlezen dat we een moeilijk jaar achter de rug hebben. Een jaar waarin ook Henk nog eens te horen kreeg dat hij chronisch ziek is!
Maar, ondanks al deze ellende hebben we toch maar een pup in huis die we zomaar "niet even" aan haar "lot" over konden laten. Tussen alle bedrijven door; én samen met onze Casper; én af en toe ook nog met Boris, is onze Catootje een GEWELDIGE,VROLIJKE ENTHOUSIASTE,  EN ZONNIGE meid geworden!

En, zeker tijdens de kampioenschapsclubmatch... boven onze verwachting uit, ook nog een hele MOOIE EN KNAPPE meid geworden. Ze werd 2e in de Jeugdklasse!!!

Nou ja, nu zeg ik wel 'geworden', maar het zat er natuurlijk ook al wel wat in, want dáárdoor kunnen wij er natuurlijk ook steeds opnieuw zo goed mee uit de voeten. Ten eersten moesten we wel flink wat 'aandacht' aan haar besteden (dat is nu eenmaal zo met pups) en te tweede hoe verdrietig en zwaar we ons ook voelden, altijd was daar onze meelevende en meevoelende Casper en het o, zo "vreselijke" blije, grappige, enthousiaste clowntje Catootje. En natuurlijk allebei altijd even lief op hun eigen manier!
Helaas heeft mijn vader haar niet meer kunnen en mogen zien. Maar ik weet zeker dat hij net zo gek met Catootje zou zijn geweest als hij met onze Casper was. Daar had hij altijd al een hele leuke band mee. Helaas snapt mijn moeder van 'alles' om haar heen haast niets meer, maar ik weet zeker dat zij onze Catootje ook in d'r hart zou hebben gesloten. Ook zij was érg gesteld op onze Casper. Nu zeg ik nog wel eens tegen Henk; "Henk, onze pup is werkelijk geboren op die 21e november 2006". En wij zijn nog altijd éven blij dat het toen op die, geheel echt wonderlijke wijze, bij ons is terecht gekomen!!!
Ons Catootje... o nee, KIND OF MAGIC!!!

 

*** HOEZO, "KIND OF MAGIC"***

 

En nu, nu zeg ik net als wat ik hier boven al heb gezegd over onze Casper.., "Kom niet aan onze Catootje! Want dan worden wij als kwaaie leeuwen. Of, als de wereldbekende (verliefde) BOKITO!"U snapt natuurlijk wel, onze Catootje nu niet meer zwart/wit maar meer grijs/wit met hier en daar een zwarte haarpunt. Wij zijn altijd nog even gelukkig met haar als toentertijd.... er voor ons maar één zwart/witte pup in dat nest geboren was!!!

Groetjes van Henk en de knuffels van het veel kleurige hondenduo; Casper en Catootje.

LUTTINE

 

Terug naar Galerij

Free counter and web stats