BONFIRE'S FANTASY KIONNE

Hans, Jacqueline, Dennis en Kim
over

"BIBI"

Al heel lang was het de wens van Dennis en Kim om een eigen hondje te hebben. Jacqueline wist van huis uit dat werk en een hond moeilijk te combineren is. Een hond kun/wil je nu eenmaal niet de hele dag alleen laten. Dit was voor mij een mooi excuus om er niet aan te beginnen. Al moet ik wel bekennen honden wel leuk te vinden maar, tot dan toe, wel bij een ander. Zo kan ik Dennis en Kim lang tevreden houden met honden op batterijen en afstandsbediening.

Echter, op de voetbalvereniging had iemand een 'Boomer' aangeschaft en vervolgens breidde het hondenbezit zich in rap tempo uit. Zelfs ík werd zodoende met het "virus" besmet.
Zo kon het gebeuren dat ik, zij het in het diepste geheim, wel eens op het internet zat te zoeken. Alleen de keuze van het ras bleek moeilijk.


Nu had een kennis ook een hondje gekocht. Dit vonden wij wel een leuk beestje alleen, zij hadden hem uit het asiel gehaald en wisten niet beter of het was één of ander vuilnisbakkenrasje! Wat heet, bij het eerste bezoek aan de trimster wist deze hun haarfijn uit te leggen dat dit niet zo was. Dit was namelijk een havanezer!

En u raad het natuurlijk al. De site www.havanezerclub.nl was wel heel snel gevonden. De foto's van de puppy's, maar zeker ook de eigenschappen van dit hondje waren voor mij aanleiding om in de telefoon te klimmen en bij een aantal clubfokkers te informeren of zij niet toevallig een reutje te koop hadden.
Deze waren overal al vergeven. Zo ook bij Sigrid Westerbaan.
Nadat een collega Jacqueline er van had overtuigd dat een teefje zeker net zo leuk is en dat wanneer je deze laat steriliseren, je met de loopsheid geen probleem hebt, ging ik een week later op maandagavond wederom het rijtje langs. "Heb ik u vorige week ook niet aan de lijn gehad?" zei Sigrid. Helaas zij had evenals de andere fokkers ook geen teefjes meer. Sterker nog!!! Zij had een uur geleden de laatste, een goudkleurige (waar ook onze voorkeur nar uit ging) verzegd.  Jammer, jammer, jammer!

 

De volgende ochtend... Jacqueline belde me op mijn werk. Ze had nog eens op de site van de Havanezerclub gekeken en Sigrid gebeld.
"Kijk eens op de site van Bonfire's Fantasy bij de pupjes en scroll eens naar beneden. Zie je de foto van Bibi? Deze is voor ons en we kunnen haar zondag ophalen!"
Er had iemand om persoonlijke redenen afgebeld en Sigrid had ons nummer al via de nummerherkenning opgezocht om te bellen maar Jacqueline was haar nét voor geweest. We hadden nog niet persoonlijk kennis gemaakt, wat normaal wel gebruikelijk is.
Tussen de middag, na het horen van dit nieuws sprongen Dennis en Kim een gat in de lucht.

 

's Zondag 14 januari 2007 reden we al vroeg vanuit Zeeland naar Balkbrug. Na een reis van ca. 3 uur kwamen we aan en werden hartelijk verwelkomd. Wat een leuke honden liepen daar rond, maar we waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar Bibi. Onze kruimel lag lekker te slapen en natuurlijk waren we meteen verkocht!

Na een poos gezellig gebabbeld en koffie gedronken te hebben reden we terug naar Zeeland. Op de terugweg lag ze weer lekker te slapen en had ze geen last van het autorijden. Thuisgekomen moest ze natuurlijk even wennen aan haar nieuwe omgeving maar ook dat ging vrij snel.
Bibi is een héél lief hondje, een echt gezelschapsdier. Ben je even weggeweest dan zoekt ze een speeltje en komt ze je begroeten. Waar je bent komt ze bij je liggen. Na twee weken zijn we al met haar op puppycursus gegaan. Daar stal ze al heel snel de show.
De cursusleiders waren ook heel erg enthousiast; "een heel stabiel hondje". In de vervolgcursussen liet ze wel zien dat ze ook een eigen willetje heeft. Alle middelen; kaas, worst en kipfilet moesten uit de kast getrokken worden om haar d.m.v belonen de 
oefeningetjes te laten uitvoeren. Uiteindelijk heeft ze wel laten zien alle kunstjes haarfijn te kunnen uitvoeren! Nu ik dit schrijf is het bijna september en is ze bijna 10 maanden oud.
Ze is heel goed bevriend met ons konijn "Snuffie". Het is prachtig om te zien hoe ze voor het hok gaat zitten en blaft als hij ergens in het nachthok zit. Zodra hij naar beneden komt gaat ze tevreden voor het gaas liggen en volgt dan de verrichtingen van het konijn.
In juli is ze meegeweest op vakantie naar Frankrijk. De reis was geen enkel probleem. Ze lag wederom heerlijk te slapen op de achterbank.Uiteraard was ze ook op de camping al snel gewend. Op het strand zocht ze een lekker plekje in de schaduw.

 

In de fietsmand is één van haar grote liefhebberijen! Zodra ze in de gaten heeft dat ze mee mag, springt ze een gat in de lucht.
Spelen in de tuin doet ze heel erg graag. Uiteraard hebben we onder de coniferen gaas moeten aanbrengen want de tuin van de buren was natuurlijk véél leuker!
Dit was het verhaal van een opmerkelijke totstandkoming van een bijzondere vriendschap,
waar we hopelijk nog erg lang van mogen genieten

Groetjes, en een knuffel van Bibi

 

UPDATE 31/12/08

HALLO,

Deze keer ben ik zelf maar eens in de pen geklommen want wat ik dit jaar weer allemaal meegemaakt heb...
Wat een pret! Normaal gesproken is het in maart echt “hondenweer” maar nu kwamen er weer allemaal van die witte vlokjes uit de lucht vallen en vervolgens maakten Kim en Dennis daar een leuke pop van. Ik was er meteen verliefd op
en hij smaakte nog lekker ook, vooral die oranje neus was heerlijk. 

In april ben ik naar de Havanezerdag geweest en heb ik natuurlijk aan de Havie-race meegedaan. Ik was van plan de beker mee naar Zeeland te nemen maar ik belandde naast de baan.

Maar ik heb er wél mijn vader “Harry” en mijn zusje “Catootje” ontmoet!
In juli ben ik mee op vakantie geweest naar Spanje. Zoals je ziet had ik het tijdens de reis goed bekeken. Een plekje bij het raam. Op de heenweg moest ik samen met het vrouwtje in een klein 2 persoonstentje slapen. Daar vond ik dus niets aan en dat heb ik dus laten merken ook. Ik ben de hele nacht lekker aan het spoken geweest. De hele nacht fluisterde zij “ga’s lekker liggen Bibi” maar daar had ik helemaal geen zin in…

De volgende dag reden we weer verder en kwamen we op een hele mooie camping in Spanje en wat ik toen zag….!! Er werd me daar een joekel van een tent opgezet. Die had mijn baasje speciaal voor mij gekocht want anders kon ik niet mee.
Naar het strand ging ik samen met het vrouwtje op de fiets want ze hadden ergens gelezen dat het hete asfalt niet lekker was aan mijn pootjes. Bij het strand wachtten we daar samen lekker in de schaduw onder een boom tot dat het baasje zwaarbepakt puffend met de parasols aan kwam strompelen. Wat een kanjer..
Op de camping ging ik gewoon op de stoel van het baasje liggen. Een kwestie van lief kijken zodra ik er af moest ….en dan mocht ik vaak blijven liggen!
En dan mijn dagelijkse uitstapjes. Wat mijn baasjes niet weten is dat ik een ingebouwde TomTom heb. Deze staat standaard ingesteld op “de kortste route”… Ik pak de dus bij de eerste afslag de binnenkant van de bocht om zodoende het blokje om, zo kort mogelijk te houden.
Vaak wordt dit teken genegeerd en kan ik alsnog “keer om, keer om” gaan roepen. Maar wat zijn ze soms hardnekkig zeg... Was ik maar een konijn. Mijn maatje hoeft tenminste niet elke keer zijn hok uit.


Voor de rest heb ik geen klagen. Ik wordt nog steeds enorm verwend en staan ze in de rij om met mij te spelen. 
Groetjes BIBI

 

Terug naar Galerij

Free counter and web stats