BONFIRE'S FANTASY OLYMPIC GIRL

Fransca en Anneke
over

" JIP "Jip vertelt...

Ik ben Jip, offcieël heet ik Bonfire’s Fantasy Olympic Girl en ben geboren op 28 september 2008 als 1 van de 5 puppies die mijn mama J-Lo heeft voortgebracht. Toen ik geboren werd was ik heel klein en kaal, maar al snel kwam mijn overlevingsdrang naar boven en werd ik zeer ondernemend en niemand die me daar bij kon stoppen. Ook al was ik klein, ik ben voor de donder niet bang. Nadat ik 6 weken heerlijk in de keuken van Sigrid en Dirk had rondgedard kwamen er ineens een aantal dames naar me kijken. 
Ik vond ze meteen leuk en gelukkig waren ze helemaal weg van me. Volgens mij werd de deal snel beklonken boven mijn hoofdje, want twee weken later kwamen die dames me ophalen. Ik wist niet wat me overkwam, ik kwam voor het eerst buiten, er vielen allemaal grote witte vlokken uit de lucht en ik moest achter in een auto waar ik nog nooit in had gezeten, althans niet bewust. Onderweg naar Amsterdam, want daar ging ik heen, was het hondenweer. 
Sneeuw, storm en regen en ik zat maar te bibberen in mijn dekentje. Wat was ik misselijk zeg en net toen ik eindelijk kon overgeven stopte de auto. We waren in Amsterdam. Ik werd een vreemd huis in gedragen waar het wel lekker warm was. Er lagen overal schapenvachtjes en al heel veel speeltjes. Ik viel meteen in slaap, natuurlijk op zo’n vachtje…dat voelde aan alsof ik bij mama was. 

’s Avonds moest ik alleen in een bench slapen, er lagen ook veel knuffies in en het was lekker warm, maar toch was het niet helemaal wat ik er van verwacht had..hoewel ik niet alleen was, want ik werd steeds zachtjes toegesproken. Ik heb toen al mijn charmes laten zien en uiteindelijk mocht ik ook in dat grote bed…nou dat hebben de baasjes geweten, want nu slaap ik altijd in dat grote bed…grote vent die me daar vanaf krijgt…
De eerste periode in Amsterdam was het buiten koud en nat…niet echt ideaal om zo’n kleine doerak op te voeden en zindelijk te maken. Maar..ik ben een doorzettertje en de baasjes hadden wat jasjes voor me gekocht. Dat zit voor geen meter maar was wel lekker warm.
In het voorjaar moest ik naar school…puppenklas noemen ze dat en ik moest op commando leren zitten, afliggen, door een tunnel lopen en baasjes zoeken. Ik vond het allemaal wel geinig, maar vooral het keten met de andere hondjes. Pas toen de baasjes ‘het licht hadden gezien’ en mij steeds lekkere stukjes Jipfilet gaven, deed ik alles wat ze van me vroegen, zelfs al voordat ze wat konden gaan zeggen. Ik heb mijn Jiploma dan ook glansrijk gehaald.
Daarna kwam een hele lange periode vrij van school en zijn we vaak weggeweest, naar het strand, naar de bossen en naar de Veluwe. 

Als ik zo terugkijk op de eerste 11 maanden van mijn nog jonge leventje heb ik al best veel meegemaakt en geleerd. Ik ken mijn zwakke plekken (hekel aan scooters en joggers) maar ik heb ook heel veel goede kanten..ik ben namelijk aardig en lief voor iedereen, ik ben speels, zeer taalvaardig. 
Ik heb wekelijks een journaal gemaakt van mijn belevenissen vanuit mijn puppie oogjes bezien en dat steeds via de email naar vrienden van de baasjes gestuurd en sinds kort heb ik ook nog een weblog.De eerste havie uit de Bonfire’s Fantasy stal die op het World Wide Web te vinden is, volgens Sigrid. Daar geef ik soms dagelijks, maar meestal wekelijks een update over mijn avonturen. 
Kijk maar eens op: http://jippie2008.blogse.nl/


Het grootste nieuws van de laatste tijd is dat ik reikhalzend uitkijk naar een zusje…volgend jaar om deze tijd ben ik niet meer alleen en kan ik altijd met mijn zusje spelen als de baasjes eens de krant willen lezen…Terug naar Galerij