Ik fok volgens de fokvoorwaarden van de Havanezer Club Nederland en uiteraard voldoen alle honden aan de normen die de HCN stelt aan de ouderdieren. Dit houdt in dat ze jaarlijks een ogentest ondergaan en een Patella-test krijgen op de leeftijd vanaf 1 jaar.
 

Gezondheid en karakter zijn mijn belangrijkste uitgangspunten
voor het kiezen van de juiste combinaties.

Mijn puppen groeien vanzelfsprekend op in huiselijke kring en worden goed gesocialiseerd. Ze zijn gewend aan kinderen en alle huiselijke omstandigheden. Uiteraard worden de puppen gent en ontwormd en krijgen ze een stamboom n HCN-certificaat mee. Ik werk met een koopcontract waarin het belang van de pup centraal staat.

Het is voor mij belangrijk om de pup een goed huis te geven. Ik zoek daarom ook met zorg een eigenaar uit waarin ik het vertrouwen heb dat ze een goede band kunnen opbouwen met hun havanezer. De  pupkoper krijgt van mij alle begeleiding die nodig is en kan, ook nadat de pup mee naar huis is genomen, altijd bij mij terecht met vragen.

Als er een nestje puppen is geboren, is er de eerste drie weken algehele rust bij ons in huis. Dit om de moeder n puppen de gelegenheid te geven om een goed start te maken. In deze drie weken stuur ik met grote regelmaat foto's naar de toekomstige eigenaren zodat zij alles kunnen volgen over het verloop van het nest met puppen. Na deze rustperiode is iedereen van harte welkom om de pupjes te komen bewonderen.

Als de puppen oud genoeg zijn en het weer het toe laat, mogen ze elke dag een poos spelen  in de tuin. Dit vinden ze altijd geweldig en de tuin is groot genoeg. We hebben een grote ren in de tuin, waar ze naar hartelust kunnen spelen.

De Havanezer is een aanhankelijke, vrolijk en zachtaardige hond met een geweldig karakter.
Door zijn buitengewone intelligentie is dit ras  makkelijk op te voeden.
 Wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact op!

SIGRID WESTERBAAN
Den Kaat 3, 7707 PG Balkbrug
Tel: 0523 657 687 / 06 19 664 160

 

counter on blogger